baby never ending story: sambung aliyah's journey...

Saturday, March 17, 2012

sambung aliyah's journey...

....
aku rs malu sebenarnyer bl diorg sorong bwk masuk labour rom...bkn pe...da le naked...walaupon di tutup ngan kain, tp ramai pekerja yg amgkat2 aku tu laki...aduhai....takpe la...tp bl masuk bl tu, sejuk yg amat!!!!...aku menggigil tak ingat dunia...tp mmg diorg buat keje pantas n cekap....

masuk jer, diorg trus pindah kan aku atas katil, dudukkan aku, pastu pakar bius cucuk blakang...die kt "tahan ekk...sakit skit jer"..so aku pon relaks ler...tp bl die inject...masyallah...sakitnye..beso mane la jarum tu agaknye....aduhai...lepas tu trus aku da tak rs pape kaki aku....mcm kudung plak...hahaha...

so diorg baringkan aku balik, pasang kan pelbagai...maka bermula lah episod...

aku rs badan aku gerak2...rs ingin tau kuat sgt, ape yg diorg buat...dlm masa yg sm, aku menggigil lg.."doktor, sy sejuk sgt ni"..maka diorg letak hotpack kat leher aku, tgn...mmg diorg layan aku btl la..

kalo korg nak tau, dlm blk tu ntah brape ramai...diorg siap sembang2, yg pompuan2 dok citer pasal novel2 yg diorg bc...yg laki buat keje jer....aku pasang telinga je...smpi aku TERTIDO.....siap berdengkur ko!!!!....malu plak...

sampai st masa aku tanye, "nurse, baby da kuar ker"...die jawab " jap yer...skit je lg....."..

pastu due org doktor laki tekan dada aku...time tu mmg rs nak muntah...nurse tu sabokan aku ....rupenye diorg nak kuarkan uri....pastu aku nmpk ade nurse bawak kuar baby...aku nmpk putih jer...bersih...(berkat minum air kelapa kot...hahahha)...tp kat luar tetibe aku dgr bunyi baby maraung....ALHAMDULILLAH....kuatnyer anak ibu menangis!!!......

doktor siap2kan jahit, less than 1 hour da siap...aku dgr ader nurse ckp "ok, da siap...nasib baik kurg dr sejam"...maybe diorg nye polisi kot...

part ni paling best...nurse td bawak masuk baby, "puan, anak ape?"..."perempuan"..."ok...nah sayang ibu skit!!"...die letak pipi...pastu srh aku bg first susu....time ni aliyah diam je, bukak mate tgk ibu....

sayang kamoo!!!!

5 comments:

aTy _faRed~ said...

alhamdulillah...walaupon operate..tapi semua dipermudahkan..cume part badan sejuk tu yang masih misteri..:)

aTy _faRed~ said...
This comment has been removed by the author.
maisara my said...

mmg misteri...sampai doktor pon tak tau nape...mungkin sbb baby stress kot kat dlm...huhu

storm rider said...

mai!!br bace post ko yg ni. alhamdulillah sumenye selamat kn:) btw,pantang operation ok tak??aku cam tkot lak nk beranak lg :P huhu

maisara my said...

aku ok je...takde mslh...slh sbb tak blh mkkn ayam je..naik gatal2....ikan pon ade certain yg blh....yg lain2, aku bedal jer...huhuhu...operate ni nak jg pon senang da skang....2 hari da baik....