baby never ending story: tetibe teringat n terkenang....

Thursday, May 19, 2011

tetibe teringat n terkenang....

kalo korg slalu follow-up my blog, mesti korg perasaan post yg ni, , yg ni, dan yg ini..

so arini terasa terdetik nak berkongsi...

sebenarnyer sbb me n hubby sm2 tgh menunggu ape yg org berkawn nak...mmg ler usia perkahwinan kami br 2 bln ++...tp mmg tak sabar sgt...

last month period , aku nyer period dtg awal...so mmg tak menunggu pape pon..tp utk bln mei, aku tunggu2 gak tanda2 nak period, lgsg takde...bengkak2 sane2 sini, ke...sakit2 sane sini ker...langsung takder...period pon da lewat 7 hari..bl da 7 hari = seminggu tu, mcm2 da aku pk...seronok ader, risau ader....hubby lg gembira...tp aku tak buat test pon...sbb takut negatif..so aku da set dlm mind, nak tunggu smpi minggu ke dua...atas nasihat my sis...

tuptupppppp...hari ke-8, bgn pg nak solat subuh tu, tgk2 ade sikit darah....dlm hati...WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......... terus bgtau hubby..."abg..ader darah..period kot"...hubby peluk sambil berkata.."takpe la...blm rezeki"...sedih...n trus gak msg my sister...n my sis said "ala..takpela..belum rezeki lg"...

3/4 hari gak aku memikirkan...sedih...sedih...da seminggu, sape yg tak sedih...

mmg aku period, tp 5 hari jer...slalu kalo period tu 8-9 hari...cepat plak habis...time tgh period tu aku mula la flashback blk ape berlaku 1/2 hari before period..

2 hari sebelum : aku mkn udang yg hubby ltk dlm megi..ptg tu trus sakit gile perut smpi mlm...hubby amik losen panas, sapu n urut kat perut...(takmo la memikirkan ia menjadi punca...cume blm reseki)

1/2 hari sebelum : penat sgt kat sekolah...sbb exam week, kene dok kat meja, stapler semua kertas, trn naik tangga g jg exam...blk2 mmg letih....

PS: lps ni nak lbh berhati2...

5 comments:

my.mastura said...

aku rasa kan..ko lmbt period sbb ko stress pon ye..sbb ko terlalu memikirkan benda2 tu...kita baru pas kawin, dlm 3-4 bulan hormon kita akan bertukar..tu yg ko period kejap betul, lkejap x betul..kejap lama, kjap 4 hari...

gi enjoy2 kt Korea dulu..beronok2 berdua-duaan dulu..Mikhail boleh tunggu next year for his cousin..heheheh

maisara my said...

made in kora blh ker???..hahahaha

gerhana luka said...

salam, minta izin nak komen: heee biasa la org baru kawen mmg asyik terfikir bila lagi, akak dah mengalaminya 2 tahun menunggu baru dpt yang pertama dan selepas dapat yg kedua dah dua tahun, nak plak yg ketiga tak dpt2 heeee... sabar itu dapat menenangkan dan tak terlalu memikirkan utk cepat dapat bagus utk sistem badan bertindak balas betul tak...

NuRuL AiN said...

mai,jgn stress sgt ok? mybe ada hikmah disebalikny:) mane la tau....dpt yg made in korea:P hehe...bestnye sempat gi honeymoon..kitorg yg tak smpat honeymoon lg smp skang:(((((((((((((((

maisara my said...

tq atas nasihat kalian...mungkin jgak sbb terlalu memikirkan...takpe la...pasni takmo pk da...<<<---ye sgt la tu..hahaha....kalo da rezeki , alhamdulillah...kalo blm smpi, akan terus berusaha!!!hikhik...